Nem hagyományos ajándéktippek kutyáknak

WAF Kft. tette közzé ekkor:

Közeleg a karácsony, és ilyenkor azon gondolkodunk, hogyan tudnánk örömet szerezni szeretteinknek. A család és a barátok mellett nem szabad megfeledkeznünk hűséges társainkról sem, akik egész évben, jóban-rosszban mellettünk álltak. Természetesen a háziállatainkról van szó, és ebben a cikkben a kutyákra fogunk összpontosítani. Mivel tudnád őket idén boldoggá tenni? Adunk néhány tippet a szokásos ötletek mellett eredetibb ajándékokra is, amelyeknek biztosan örülni fognak szőrös barátaid.

 

A jutalomfalat olyan klasszikus, ami sosem okoz csalódást

Az eledel a leghagyományosabb, és egyben a legnépszerűbb ajándékok közé tartozik. Számos lehetőség közül választhatsz, hogy mit adj négylábú barátaidnak. Ez lehet akár kiváló minőségű, megfelelő beltartalommal és minden fontos tápanyaggal, vitaminnal és ásványi anyaggal rendelkező száraztáp, vagy akár konzerv. Ez utóbbinál a legfontosabb, hogy sok húst tartalmazzon, és (a száraztáphoz hasonlóan) minden szükséges tápanyaggal rendelkezzen. Ha pusztán szeretnéd megörvendeztetni kedvencedet, beszerezhetsz némi finom rágcsálnivalót. Ezek lehetnek például töltött falatkák, granulált formában lévő finomságok hasznos funkcionális összetevőkkel (például laktobacillusokkal), kiváló minőségű szalámi vagy szárított hús. Azonban csakis a kutyák számára készült eledelt válassz!

 

A kutyáink egészségét szem előtt tartva ne feledkezzünk meg a táplálékkiegészítőkről sem. A probiotikumok nagyon hasznosak e tekintetben, mivel javítják a bélrendszer mikroflóráját, erősítik az immunrendszert, valamint elősegítik a gyógyulást. Fontos, hogy a kutyádnak ne csak valamilyen megerőltető tevékenység vagy betegség után adj probiotikumokat, hanem megelőzés céljából is, hiszen ezáltal megóvhatod az egészségét, ami különösen hasznos most, amikor nincs jó idő és hideg van.

 

Játékok szórakozáshoz és tanuláshoz

Egy másik egészen hagyományos ajándék lehet négylábú szőrös barátod számára valamilyen játék. És itt megint csak rengeteg lehetőség közül választhatsz. Vehetsz neki időtálló klasszikusokat, így például labdát, rágókát vagy nyikorgó dolgokat, amikkel a kutyád nagyon sokáig el tud majd játszani. Ezek az eszközök kiválóan alkalmasak eldobós-visszahozós játékokhoz. A plüssjátékok is kiválóak, hiszen tökéletes társak a kutyák számára. A kutyák gyakran magukkal viszik őket, még akár az ágyukba is.

 

Ha azonban olyasmit szeretnél adni a kutyádnak, amivel nem csak játszani lehet, akkor gondolkodhatsz interaktív eszközökben, melyek bizonyos képességeket és készségeket is fejlesztenek. Például jó ötlet lehet különböző logikai játékok beszerzése. A kutyának az orrával kell a megfelelő helyre mozgatnia az egyes részeket, közben pedig megszerezheti jutalomfalatokat, melyeket előzőleg az egyes részek alá rejtettél. Ezeknek az interaktív eszközöknek nagy előnye – amellett, hogy fejlesztik a háziállat képességeit –, hogy segítenek a kutya és gazdája közötti kötődés kialakításában is.

 

A fekhely, mint pihenőhely

A szőrös barátok, és nyilván a gazdik is nagyon örülnek egy új fekhelynek. Manapság már nagyon széles választék áll rendelkezésre – így amellett, hogy tökéletes és a legkényelmesebb fekhelyet szeretnéd a kutyád számára, válassz olyat, ami tetszik, és jól illik a stílusodhoz. Kapható klasszikus, doboz alakú fekhely – tehát olyan, amelynek a puha középső részén kívül vannak oldalsó részei is, és a kutya ezekhez az oldalsó részekhez oda tudja hajtani a fejét. Választhatsz azonban az oldalsó részek nélküli kerek formát is. Egy másik lehetséges típus a fedeles fekhely, amely rengeteg helyet biztosít a zavartalan pihenéshez.

 

A kutyák a kiegészítőket is kedvelik

Néhány szükséges kiegészítővel is kedveskedhetsz a kutyádnak, például egy puha takaróval, amelyet a fekhelyén vagy a kanapén tarthatsz, amikor hozzád szeretne bújni. Nagyszerű ötlet lehet egy kis alvózsák, amit különösen a kisebb fajták fognak szeretni. Bele tudnak bújni és élvezni a melegét és kényelmét, de akár használhatod „kesztyűként” is, és simogathatod vele kedvencedet.

 

Ajándék a kutyának és a gazdinak egyaránt

A karácsony tökéletes alkalom arra, hogy beszerezz olyan praktikus dolgokat, amelyek segítenek a kutya gondozásában. Például vehetsz egy új pórázt, amely még élvezetesebbé teszi a sétákat, vagy néhány ruhadarabot a kutyádnak, amely megvédi a hideg és az eső ellen. Bármilyen meglepetéssel is örvendezteted meg a kutyádat, egy biztos: a veled töltött időt fogja a legjobban értékelni. Legyen az akár egy séta a friss levegőn, akár együtt a meleg kanapén.


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →