Mik azok a funkcionális jutalomfalatok?

Waf Kft HU12040797 tette közzé ekkor:

Ha kutyánknak nem csak egy fincsi jutalomfalatot, jutalmat vagy dicséretet szeretnénk adni, hanem szeretnénk, ha a jutalomfalat hozzájárulna az egészségéhez is, akkor itt az ideje, hogy funkcionális jutalomfalatok után nézzünk. Ezek tulajdonképpen táplálékkiegészítők és jutalomfalatok is egyben, ahogy a nevük is sugallja, és óriási választékban kaphatók.

A funkcionális jutalomfalat új dolog, és nagy lehetőségeket tartogat. Legfőbb előnye, hogy speciális táplálkozási igényű kutyák számára is alkalmas, legyen szó ételintoleranciáról, idős kutyáról vagy krónikus betegségben szenvedő kutyáról.

Egyáltalán nincs bennük gabona vagy burgonya; ellenkezőleg, olyan funkcionális összetevőket tartalmaznak, mint a laktobacillusok, fulvosavak (segítik a tápanyagok felszívódását, így semmi sem vész kárba), cukordinnye-kivonat (gazdag antioxidáns forrás), illetve különböző gyógynövények és ásványi anyagok. Mostantól a speciális klinikai étrendet követő kutyáknak sem kell nélkülözniük a jutalomfalatokat.

Így nem csupán jutalomfalatról van szó, hanem olyan finomságról is, ami egészségügyi szempontból hozzáadott értéket képvisel. Mi mást is kívánhatna az ember a kutyájának, mint hogy egy ízletes, húsos és egészséges csemegével jutalmazza. Ez tényleg zseniális ötlet. Ráadásul olyan sokféle létezik, hogy az aktuális igényeknek megfelelően lehet váltogatni őket. Van például parazitaellenes hatású gyógynövényeket tartalmazó jutalomfalat is. 

Az ásványi anyagokban gazdag funkcionális snack például nagyon alkalmas vemhes, szoptatós szukák és kölyökkutyák számára, mert nekik magasabb az ásványianyag-szükségletük. Az Immunity termékcsalád finomságait C-vitaminnal és laktobacillusokkal, a Mobility jutalomfalatokat glükozaminnal és más, ízület- és porcvédő anyagokkal dúsítják, a Recovery jutalomfalat pedig aminosavakat és vitaminokat tartalmaz a sportolás utáni gyors regenerálódás elősegítésére.

Ezenkívül találunk még jutalomfalatokat az egészséges fogakhoz, az egészséges bőrhöz és szőrzethez, a test harmonizálásához, az optimális testsúly fenntartásához az elhízásra hajlamos kutyák számára, vagy éppen az aktív sportolók részére. 

A jutalomfalatokat az aktuális állapotnak megfelelően válogathatjuk, vagy kombinálhatjuk őket. Bizonyos esetekben teljes mértékben helyettesíthetik a táplálékkiegészítőt is. Összetevőik minősége és a tápanyagok mennyisége megfelel a szuper prémium minőségű eledeleknek. 

Próbáltad már a funkcionális jutalomfalatokat? Kedvelték a kutyáid?


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →