Hogyan tegyük széppé a karácsonyt cicánk számára?

Waf Kft HU12040797 tette közzé ekkor:

A macskák a kandalló őrzői, így karácsonykor ne csak osztatlan figyelmünkkel és szeretetünkkel, hanem valamilyen meglepetéssel is ajándékozzuk meg őket! Elsőként gondolkodhatunk valamilyen finomságban, melyet kis barátaink egész biztosan nem fognak zokon venni. Emellett szóba jöhetnek praktikus ajándékok és játékok is. Van néhány jó ötletünk, melyek játékos kiscicák és a kanapé kényelmét preferáló kedvenceink számára egyaránt ideálisak.

 

Játékok
Számos olyan termék érhető el a piacon, melyek a kismacskák kedvére valók. Ilyenek az egerek, a tollas játékpálcák vagy a fényes, zörgő anyagok. Emellett léteznek komolyabb, a vadászösztönt erősítő játékok, mint az alagutak és macska tornyok, de a játékok többsége házilag is könnyen elkészíthető. Ha magunkhoz vettünk egy kismacskát, próbáljunk improvizálni, és használjunk fel mindent, amit a szekrényünkben találunk. Szőrös kis barátaink is értékelik a kézzel készített ajándékokat. Meg fogunk lepődni, hogy mekkora örömet szerezhetünk egy darabka kartonpapírral, tollal, némi megmaradt fényes anyaggal, vagy egy madzagra vagy pálcára erősített zörgő papírdarabbal.

Jutalomfalat
Minden macska értékeli a jó minőségű eledelt. Nem nyúlhatunk vele mellé, ha valamilyen finomsággal jutalmazzuk kiskedvencünket alutasakos táp, rágórúd vagy pástétom formájában. A kis szőrgombócok odáig vannak a szárított húsért is, legyen szó csirkéről, kacsáról vagy akár halas csemegéről. Amire kifejezetten figyelnünk kell a macskaeledeleknél, az a só mennyisége. A macskákat fenyegető leggyakoribb kockázatot a veseproblémák jelentik, amit jó minőségű eledelek vásárlásával előzhetünk meg, melyek nem tartalmaznak hozzáadott mikro-összetevőket és mesterséges tartósítószereket. Ha karácsonykor konzervvel vagy száraztáppal szeretnénk meglepni cicánkat a későbbiekre, ellenőrizzük a hústartalmat és a termékminőséget, a macska korához és állapotához igazodva.

Víz, víz és víz
Bár hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, de rendkívül fontos, hogy tiszta folyó vizet biztosítsunk macskánk számára. Ha drágább ajándékkal kedveskednénk cicánknak, és nem szereztünk még be itatókutat, ez is jó ötlet lehet. Nehéz biztosítani, hogy kedvencünk elegendő mennyiségű friss vizet fogyasszon. Az itatókutak nagyszerűen gondoskodnak erről, miközben az érdeklődő cicák számára egyben móka forrását is jelentik. Több termék közül választhatunk, lakásunk berendezéséhez és anyagi helyzetünkhöz igazodva. Itatókút hiányában egyszerű itatótálakat is kihelyezhetünk a lakás több pontján, hogy biztosan vízhez jusson szőrös kis barátunk. Ügyeljünk a víz rendszeres cseréjére és az itatótálak tisztítására.

Praktikus klasszikusok
Ha lakásban tartjuk macskánkat, érdemes lehet valamilyen praktikus, a napi gondozást megkönnyítő ajándékban gondolkodnunk. Napjainkban sokféle minőségi alaptermék közül válogathatunk, úgymint alomtálcák, hordozók, vagy az otthonunk stílusához illeszkedő macska fekhelyek. Ha ilyen jellegű meglepetés mellett döntünk, két legyet ütünk egy csapásra: nem csupán kedvencünknek szerzünk vele örömet, de magunknak is, hiszen hosszú ideig szolgál majd bennünket a mindennapokban.

Legyen szó akár boltban vásárolt, akár saját kezűleg készített meglepetésről, ne feledkezzünk meg a közös ajándékunkról sem: egy kis szeretgetésről. Hiszen ez az, amit kiskedvencünk a legjobban értékel majd.


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →