A vedlés minden állattartó ellensége. Hogyan kezeljük?

Waf Kft HU12040797 tette közzé ekkor:

Akár kutyát, akár macskát tartasz otthon, biztosan számolnod kell a soha véget nem érő szőrszál takarítással. A szőrzet cseréje háziállataink egészséges életének természetes része. De, ha rendszeresen gondoskodunk háziállataink szőrzetének egészségéről, csökkenthetjük a szőr mennyiségét otthonunkban.

Tavasz és ősz a szőrzetváltás jegyében

Bár a szőrzet egész évben fokozatosan cserélődik, a legnagyobb mértékű vedlésre tavasszal és ősszel számíthatunk. Szőrös barátaink ebben az időszakban felkészülnek a jelentős hőmérséklet-változásokra, és téli bundáról nyárira váltanak, illetve fordítva.

Ezért ebben az időszakban vértezd fel magad türelemmel, és készülj fel arra, hogy nagyobb mennyiségű szőrt találsz a szőnyegen. A szőrzet és a bőr egészségét (nem csak) a vedlési időszakban, különféle táplálékkiegészítőkkel és vitaminokkal támogathatod, amelyek biztosítják az állatok számára a szükséges tápanyagokat, mint például a biotin, a cink vagy az omega-3 és omega-6 zsírsavak, és támogatják a bőr és a szőrzet általános egészségét. A táplálékkiegészítők mellett javasoljuk a gyakoribb, ideális esetben mindennapos kefélést. A kefélés ugyanis segít eltávolítani a kihullott szőrszálakat, mielőtt azok a padlóra vagy a kanapéra kerülnének.

Az egészséges szőrzet tükrözi kedvencünk egészségét

A kutya és macska bundája védelmet nyújt kedvenceinknek a külső hatásoktól, mint például a hideg, de a hőség, az eső vagy a por ellen is. A szőrzet ápolása ezért elengedhetetlen része a háziállataink általános egészségéről és elégedettségéről való gondoskodásnak, és nem csak a vedlési időszakban.

Emellett az egészséges és fényes szőrzet a kutyák és macskák általános egészségi állapotát is tükrözi. Az egészséges és fényes szőrzet alapköve az omega-3 és omega-6 zsírsav forrásokkal dúsított minőségi étrend. A táplálékkiegészítőkön kívül kutyáknak és macskáknak szánt funkcionális finomságokkal is kényeztetheted kedvenceidet, amelyek ízletes jutalomfalatot jelentenek, és támogatják a fényes szőrzetet a vedlési időszakon kívül is.

A fénytelen és egészségtelen kinézetű szőrzet, a túlzott szőrhullás és a bőrproblémák tápanyaghiányra, egészségügyi problémákra, allergiára vagy táplálékintoleranciára utalhatnak. Ebben az esetben érdemes felkeresned az állatorvost, és konzultálni egy táplálkozási szakértővel az eledel megváltoztatásának lehetőségéről.

Szőrzetápolás egész évben

A jó minőségű táplálék mellett a rendszeres kefélés is hozzájárul macskád vagy kutyád szőrzetének egészségéhez, aki ezzel nem csak az elhalt szőrtől szabadul meg. A bőr kefélésével masszírozzuk a bőrt, fokozzuk a vérkeringést és egyenletesen eloszlatjuk a faggyút. Ez egészségesebb szőrzetet eredményez, amely kevésbé hullik. A kefélést rendszeres időközönként kell elvégezni, és nem szabad elhanyagolni. Kedvenced számára a rendszeres kefélés kellemes közös rituálévá is válhat.

A fürdetésre viszont érvényes a szabály: "Jóból is megárt a sok!" Ezért jó ötlet, ha csak akkor fürdetjük meg az állatokat, amikor valóban szükségük van rá. Mindig kutyák és macskák számára alkalmas sampont használj, mivel az emberi termékek ártalmasak lehetnek a számukra.


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →