5 tipp, mit tegyél, ha elveszett kutyát találsz!

Waf Kft HU12040797 tette közzé ekkor:

Ma van az elveszett kutyák világnapja, ami egy fontos emlékeztető arra, hogy mennyi elkóborolt kedvenc él a világban, akik a szerető családjukhoz vágynak vissza. A mai napon erre szeretnénk mi is felhívni a figyelmet, ezért blogposztunkban összegyűjtöttünk 5 tippet, mit tegyél, ha egy elveszett kutyát találsz.

  1. Higgadt és nyugodt megközelítés

Ha egy kutya elkóborol otthonról, annak több oka is lehet, a leggyakoribb ok viszont, ha valamitől nagyon megijednek. Mivel az utca is rengeteg veszélyt jelent és ijedtséget okoz a kutyának, nem szabad hirtelen elindulni felé és elkapni, hiszen attól még jobban megijed és könnyen elszaladhat. Ehelyett inkább lassan közelíts felé, nyugodt hangon szólj hozzá és próbáld meg szép lassan magadhoz csalogatni. Amennyiben van rá lehetőség, érdemes valamilyen jutalomfalattal próbálkozni.

  1. Nyakörv vagy biléta

Ha sikerült megközelíteni a kutyát, rögtön ellenőrizd le, hogy van-e rajta nyakörv, illetve azon található-e biléta, a gazda elérhetőségeivel. Amennyiben van rajta elérhetőség, keressük fel a tulajdonost, viszont, ha nincs rajta név és telefonszám, akkor sem reménytelen a helyzet.

  1. Chip leolvasása

Magyarországon kötelező minden kiskedvencet chippel ellátni, ami egy elkóborolt kutya esetében hatalmas segítség lehet. Tehát a talált állat jó eséllyel rendelkezik chippel, ami tartalmazza a gazdi adatait. A leolvasásra bármelyik állatorvosnál van lehetőség, így javasolt a legközelebbi rendelőbe menni. Ha esetleg nincs a közelben állatorvosi rendelő, akkor sem kell aggódni, ugyanis már a legtöbb MOL benzinkút fel van szerelve mikrochip leolvasóval.

  1. Social media

A social media oldalaknak hatalma van, ezért mindenképp érdemes ezt kihasználni, ha nincsenek meg a tulajdonos adatai. Készíts egy, de inkább több jó minőségű képet a kisállatról, mutasd meg a képeken a kutya minden különleges ismertetőjelét és töltsd fel a social media oldalakra, a leírásba pedig mindenképp írd bele hol és mikor találtad. Érdemes megosztást is kérni a posztra, hogy gyorsabban terjedjen az elveszett kutya híre. 

  1. Fogadd be

Sajnos előfordulhat, hogy több időbe telik megtalálni az elveszett kutya gazdáját. Ha van lehetőséged, fogadd be a kis állatot az otthonodba, kertedbe vagy keress neki megbízható ideiglenes befogadót, aki akár több napig is tud rá vigyázni.

     + 1 Etesd minősági táppal

Abban az esetben, ha egy pár napig befogadod te vagy egy ismerősöd az elveszett kutyát, szerezzetek be minőségi, számára megfelelő tápot, amivel addig a pár napig etetitek. A Brit Care termékcsalád tagjai, a SUSTAINABLE, GRAIN-FREE és HYPOALLERGENIC termékek mérettől, kortól és ízléstől függően minden kutya számára megtalálod a megfelelőt!


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →