Tavaszi méregtelenítés nektek és a kutyátoknak: hogyan indítsuk be az anyagcserét a tél után?

WAF Kft. tette közzé ekkor:

Télen a mérgek felhalmozódnak a szervezetben, ezért a tavasz a legjobb időszak a méregtelenítésre. De ha már mi is megtisztítjuk a szervezetüket, miért ne vonhatnánk be ebbe négylábú társainkat is?

 

Bár a méregtelenítés tavasszal a leghatékonyabb, mivel a szervezet télen halmozza fel a legtöbb méreganyagot, de bármikor belevághattok. És nem csak ti, hanem a kutyátok is! De miért is előnyös a kutya szervezetének méregtelenítése?

A kutya immunrendszerének árt a mindennapos nem természetes étrend, amely vegyi anyagokat, mesterséges vitaminokat és tartósítószereket tartalmaz. Emellett a kutya a környezetében lévő méreganyagokkal is kontaktusba kerül. Ezeknek számos forrása van, legyen az por, szmog vagy szennyezett víz. A rossz minőségű ételek károsítják a természetes bélflórát, és elősegítik az egészségtelen bélmikroorganizmusok elszaporodását, ami megterheli az anyagcserét. Ahogy mondani szokás, a bél az immunrendszer otthona. Ezért ha azt akarjátok, hogy a kutyátok boldog legyen és kicsattanjon az egészségtől, ügyeljetek a belének egészségére. A méregtelenítés pedig segít a betegségek megelőzésében és a krónikus betegségek kezelésében is.

Az alapszabály világos. A jó minőségű és kiegyensúlyozott étrend nem tartalmaz felesleges, a kutya számára hasznosíthatatlan összetevőket, amelyek nehezítik, sőt akár károsítják az emésztést. Ez főleg a búzára, de a kukoricára vagy a szójára is vonatkozik. Az étrend nem tartalmazhat semmilyen kémiai anyagot, színezéket vagy mesterséges étvágyfokozót. Minél természetesebb és kevésbé feldolgozott összetevőket foglal magában, annál jobb.

Bizonyos típusú - főként a holisztikus - étrend, amelynek feladata az, hogy átfogóan biztosítsa a kutya egészségét (erről az étrendről itt olvashat bővebben), még növényeket és egyéb olyan összetevőket is tartalmaz, amelyek erősítik a kutya immunrendszerét és tisztítják szervezetét. Ezzel a típusú étrenddel a méregtelenítés egész évben zajlik.

Azonban ez is kiegészíthető. Különböző termékeket vásárolhatunk kutyánk méregtelenítésére, kipróbálhatjuk a homeopátiát, gyógynövényeket és természetes vitaminokat adhatunk az étrendhez olyan termékek formájában, amelyek béltisztító hatásúak, és méregtelenítik a májat és a vesét. Remekül beválik az orvosi vízitorma, a tejcsalán, a petrezselyem, a csalán vagy a pitypang, vagy akár a csipkebogyó és a cékla. Mindegyikük használható olaj vagy tinktúra formájában vagy szárítva. Egyes holisztikus kutyaeledelek, pl. a Brit Fresh termékcsalád is tartalmazzák ezeket a gyógynövényeket.


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →