A kutyák fogápolása

Waf Kft HU12040797 tette közzé ekkor:

A kutyák több mint 80%-a küzd valamilyen fogászati problémával. Ahogy nekünk embereknek, úgy kedvenceinknek is kiemelten fontos a fogak és az íny egészségének védelme, ezért blogcikkünkben bemutatjuk, mire érdemes odafigyelni.

 

Mi okozhatja a fogászati problémákat?

A kutyák fogászati problémáinak okai közé tartoznak a bakteriális lepedékek lerakódásai és a fogkő, de kialakíthatja az életmód, az étrend, a rossz szokások, valamint a napi higiénia és tisztítás elmaradása is.

Gyakori tévhit, hogy csak az idős állatoknál jelentkezik dentálhigiénés probléma. Való igaz, hogy a kedvencünk életkora is befolyásoló tényező a fogászati problémák kialakulásában, azonban fontos, hogy kortól függetlenül ügyeljünk a higiéniájukra.

Hogyan tarthatod egészségesen a kutya fogait és ínyét?

  1. Fogmosás:

Az első és legfontosabb, hogy szerezz be megfelelő kutyafogmosó eszközöket, például fogkefét és kutyafogkrémet. Fontos, hogy a kutyáknak kifejlesztett fogkefét és fogkrémet használj, hogy elkerüld az esetleges egészségkárosító hatásokat.

Brit tipp: Érdemes már fiatalkorban elkezdeni a fogmosás használatát, hogy a kiskedvenc minél előbb megszokja a tevékenységet.

  1. Használj fogápolókat:

A Brit Dental Stick termékcsalád kifejezetten az ilyen kutya fogászati problémákra készült. A termékek nem csak szuper ízletesek, hanem számos pozitív egészségügyi hatással is bírnak.

Ismerd meg a Brit Dental Stick termékeket:

 

  1. Megfelelő táplálkozás:

A megfelelő táplálkozás is kulcsfontosságú, ha a kutyák fogairól van szó. A száraztápokban sok olyan összetevő található, melyek mindegyike hozzájárul a fogak tisztaságához és a friss lehelethez.

A Brit Care száraztápokat ITT találod!

  1. Különleges játékok

Többféle játék kapható a boltokban, amelyek segítenek a fogak tisztán tartásában. Egyes labdák például a rajtuk lévő kiálló rücskökkel masszírozzák a fogínyt rágás közben, és a fogakhoz érve segítenek eltávolítani a lepedéket és a fogkövet.

Mit tegyél, ha már megvan a baj?

Amennyiben azt tapasztalod, hogy kutyádnak fogászati problémája van, vagy éppen fogköve alakult ki, amin már nem segítenek a fenti tippek, mindenképp fordulj állatorvoshoz!

 


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →